|
tomasz99
Gość
|
|
« : 04 Luty 2010, 09:16:49 » |
|
Czy ktoś wie którego (dokładna data) odbędzie się Nocny Bieg Powstawia Warszawskiego 2010?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Admin
|
|
« Odpowiedz #1 : 04 Luty 2010, 17:58:31 » |
|
nieoficjalnie: XX Bieg Powstania Warszawskiego: 24 lipca 2010 r. o godz. 20:45 start sprzed obiektu Polonia od ulicy Konwiktorskiej w Warszawie. Start i meta w odległości kilkudziesięciu metrów od siebie, na ulicy Konwiktorskiej. Czas biegu (limit) maksymalnie 2 h;
Trasa: ul. Konwiktorską, Bonifraterską, Miodową do Krakowskiego Przedmieścia, Karową, następnie ul. Wybrzeże Gdańskie i ul. Sanguszki do mety na ul. Konwiktorskiej; dystans: 5 km i 10 km (do wyboru)
|
|
|
|
|
|
"Timeo Danaos et dona ferentes"
|
|
|
|
Warszawiak
Gość
|
|
« Odpowiedz #2 : 05 Luty 2010, 22:50:53 » |
|
No to pięknie!  Bieg Powstania Warszawskiego ma niesamowity, niepowtarzalny, wyjątkowy klimat. Już teraz bym się do niego zapisał 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZAWI - WARSZAWIAKY
Gość
|
|
« Odpowiedz #3 : 06 Luty 2010, 11:04:31 » |
|
SUPER IMPREZA, TAM DEBIUTOWAŁEM I MYŚLAŁEM ŻE WYŻONE DUCHA PO PIERWSZEJ PIĄTCE A NA MECIE ZAPOMNIAŁEM JAK SIĘ NAZYWA TAKŻE NA PEWNO NIE OPUSZCZE TEGO BIEGU.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
runner
Gość
|
|
« Odpowiedz #4 : 06 Maj 2010, 21:18:06 » |
|
Czy wiadomo kiedy będą jakies bliższe informacje na temat biegu i zapisów? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Admin
|
|
« Odpowiedz #5 : 07 Maj 2010, 09:04:27 » |
|
Dopiero co zakonczyl sie Bieg Konstytucji, trzeba troszke odsapnac  Jakos na przelomie czerwca/lipca rozpoczna sie zapisy. Jak tylko pojawi sie oficjalny regulamin, bedzie wiecej szczegolow.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mike____
Gość
|
|
« Odpowiedz #6 : 28 Czerwiec 2010, 13:00:57 » |
|
Witam, coś wiadomo kiedy ruszą zapisy na bieg... ;-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Admin
|
|
« Odpowiedz #7 : 28 Czerwiec 2010, 16:05:06 » |
|
Pojawił się już oficjalny regulamin biegu.Zapisy rozpoczynamy 7 lipca 2010 r.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eragon18081
Nowy użytkownik
|
|
« Odpowiedz #8 : 30 Czerwiec 2010, 09:57:59 » |
|
Na pewno wystartuję w tym biegu. Mam tylko pytanie odnośnie treści "Celem usprawnienia zapisów możliwe jest ściągnięcie deklaracji uczestnictwa " Czy ta deklaracja pojawi się dopiero jak będą już zapisy, czy ona gdzieś już jest tylko nie mogę jej znaleźć?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Admin
|
|
« Odpowiedz #9 : 30 Czerwiec 2010, 12:10:41 » |
|
Deklaracja uczestnictwa bedzie mozliwa do pobrania od momentu wystartowania zapisow 7 lipca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
benek
Gość
|
|
« Odpowiedz #10 : 05 Lipiec 2010, 19:34:10 » |
|
A nie przewidujecie jakiś zniżek dla urodzonych 1 sierpnia? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yougurth
Gość
|
|
« Odpowiedz #11 : 07 Lipiec 2010, 11:33:21 » |
|
Jest mozliwosc sprawdzenia gdziesz czy przelew dotarl, jaki mam numer startowy i ogolnie czy wszystko OK?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Admin
|
|
« Odpowiedz #13 : 07 Lipiec 2010, 19:35:38 » |
|
Jest mozliwosc sprawdzenia gdziesz czy przelew dotarl, jaki mam numer startowy i ogolnie czy wszystko OK?
Jeśli dotrze przelew to na liście zapisanych do biegu Twoje nazwisko pojawi się na zielono. Natomiast numer startowy zostaje przydzielony w momencie odbierania pakietu startowego na ul. Rozbrat 26.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karolinaa
Gość
|
|
« Odpowiedz #14 : 08 Lipiec 2010, 18:08:59 » |
|
Czy koniecznie trzeba opłacić bieg na poczcie przy pomocy tego blankietu, czy wystarczy zwykły przelew z konta na konto?. Czy po odbiór pakietu startowego muszę przyjść z wydrukowaną deklaracja? dziękuję
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Admin
|
|
« Odpowiedz #15 : 08 Lipiec 2010, 21:18:31 » |
|
Jest podany numer konta więc oczywiście można wykonać przelew ze swojego banku. Deklaracje uczestnictwa można oczywiście wypełnić na miejscu podczas odbierania pakietu startowego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yougurth
Gość
|
|
« Odpowiedz #16 : 08 Lipiec 2010, 21:19:53 » |
|
Czy wybiera sie ktos z Krakowa lub okolic na ten bieg? mam plan jechac autem, tak zeby po biegu wracac. GG 4337340
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zabiegana
Gość
|
|
« Odpowiedz #17 : 10 Lipiec 2010, 12:55:04 » |
|
Bardzo miła obsługa, zapisy idą sprawnie, bez problemów i kolejek, bardzo dobre oznaczenie od samego wejścia do budynku (Rozbrat 26). Można również zakupić książki N. Davies oraz W. Bartoszewskiego o Powstaniu Warszawskim (w cenach promocyjnych). Pozdrawiam, Zabiegana ; )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pawel
Gość
|
|
« Odpowiedz #18 : 11 Lipiec 2010, 22:15:40 » |
|
Chciałbym się dowiedzieć, który dystans ma atest  ? 5km czy 10km? i jaka jest różnica pomiędzy tymi dystansami. Start jest w innym miejscu niż meta, więc nie może jedno kółko mieć równych 5000m.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Admin
|
|
« Odpowiedz #19 : 12 Lipiec 2010, 08:07:43 » |
|
Trasa na 10 km, to po prostu dwa kolka 5-kilometrowe. Start dla Wszystkich jest z tego samego miejsca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pawel
Gość
|
|
« Odpowiedz #20 : 12 Lipiec 2010, 13:41:30 » |
|
Trasa na 10 km, to po prostu dwa kolka 5-kilometrowe. Start dla Wszystkich jest z tego samego miejsca.
Tak, ale start i meta są w 2 różnych miejsach, dzieli je pewna odległość, więc jak może jedno kółko mieć 5km  ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pawel
Gość
|
|
« Odpowiedz #21 : 12 Lipiec 2010, 13:44:53 » |
|
 Na tym jpg-u dobrze widać różnicę. Z tego co się doczytałem to atestowana jest dycha, czyli ile będzie miał bieg na 5km? bo równe 5km to na pewno nie będzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raello
Gość
|
|
« Odpowiedz #22 : 12 Lipiec 2010, 22:21:32 » |
|
Jedzie ktoś z Częstochowy albo przez Częstochowę autem? Dorzucę się do paliwa. Proszę o odpowiedź. Najlepiej na numer 758638440 albo na gg 6400047.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raello
Gość
|
|
« Odpowiedz #23 : 12 Lipiec 2010, 22:40:29 » |
|
Przepraszam.  Mój numer to 785638440. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ADABIER
Gość
|
|
« Odpowiedz #24 : 13 Lipiec 2010, 19:50:28 » |
|
zapłaciłem przelewem , nie mam nadanego nr startowego co się stało ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jerry
Nowy użytkownik
|
|
« Odpowiedz #25 : 13 Lipiec 2010, 21:28:53 » |
|
zapłaciłem przelewem , nie mam nadanego nr startowego co się stało ??
Przy odbiorze pakietu dostaniesz nr startowy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Admin
|
|
« Odpowiedz #26 : 14 Lipiec 2010, 08:19:44 » |
|
PYTANIA 1. W regulaminie ujęte jest: "Zawodnicy zgłaszający swój udział w Biegu proszeni są o określenie dystansu na którym wystartują. Istnieje możliwość zmiany dystansu w trakcie biegu, jednak PRZEBIEGNIĘCIE PRZEZ METĘ PO PIERWSZYM OKRĄŻENIU POWODUJE SKLASYFIKOWANIE NA DYSTANSIE 5 km i dalszy bieg nie będzie mógł być kontynuowany. Zawodnicy na wózkach startują na dystansie 5 km."
Jak mam interpretować ten zapis? Pani podczas odbioru pakietu stanowczo powiedziała że biegne to co zaznaczyłem i że nie ma takiej możliwości, żebym pobiegł dalej jak zaznaczyłem 5km nieprzekraczając bramki mety, bo będę nieklasyfikowany. Że mogę sobie przebiec przez bramke odebrać wszystko i sobie sam przebiec na swoim zegarku. Bardzo proszę o wyjaśnienie tej kwesti, bo teraz nie wiem czy regulamin, czy obsługa biura zawodów wprowadza w błąd. Owa Pani stwierdziła, że na pewno przeczytałem regulamin z poprzedniego roku. Nie dyskutowałem więcej bo nie było sensu, bo wiem co czytałem.
2. Z regulaminu wynika że atest ma bieg na 10km, w takim razie bardzo proszę podać o ile krótsza jest strasa 5km, bo przecież start i meta są w 2 różnych miejscach, więc na pewno tam 5km nie będzie (chyba że meta na 5km będzie gdzie indziej niż na 10km). To może być mało znaczące dla wielu zawodników, jednak dla mnie i wielu osób które podchodzą bardzo poważnie do biegów i dystansów jest to informacja niezbędna.
ODPOWIEDZI 1. DYSTANS MOŻNA W KAŻDEJ CHWILI ZMIENIĆ. Obserwując ubiegłoroczny bieg zauważyliśmy, że część osób zmieniała w trakcie biegu dystans. Staramy się to utrzymać i w tym roku. Decyzja musi być jednak podjęta pod koniec pierwszego okrążenia, gdyż ulicę Konwiktorską, po wystartowaniu biegaczy podzielimy " na sztywno" na dwie części. Lewa, o czym będzie informować tablica ledowa, będzie dla biegaczy na 10 km, prawa będzie dobiegiem do mety. Meta będzie więc wspólna dla obu dystansów, przebiegnięcie jej powoduje zarejestrowanie wyniku. Za metą, zgodnie z planem organizacji finiszu i mety, zejście dla biegaczy na teren "POLONII" będzie również zamknięty "na sztywno". Stąd zapis w regulaminie o braku możliwości kontynuowania dalszego biegu. Jedynym więc przypadkiem, kiedy uczestnik nie zostania sklasyfikowany będzie przypadek, gdy zejdzie z trasy np. z powodu kontuzji, nie przechodząc przez metę.
2. Co do dystansu 5 km. Atest jest wykonany na trasę 10 km. i 5 km. Z tym, że z przyczyn organizacyjnych dystans w biegu 5 kilometrowym wynosi dokładnie 4964 metry i 72 cm./stąd zaznaczamy, że atest posiada tylko trasa na 10 kilometrów/.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rafal
Gość
|
|
« Odpowiedz #27 : 14 Lipiec 2010, 10:42:18 » |
|
witam,
Mam nadzieje, że nie będzie takiego obciachu organizacyjnego jak w ubiegłym roku, że zabrakło medali dla biegaczy.
pozdr Rafal
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wojtas
Gość
|
|
« Odpowiedz #28 : 14 Lipiec 2010, 22:46:57 » |
|
"Młodzież ma obowiązek dostarczyć w dniu zapisów oświadczenie rodziców o stanie zdrowia dziecka i zgodę na udział w biegu." Jak to dokładnie ma wyglądać? Czy jest może jakiś wzór?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
:)
Gość
|
|
« Odpowiedz #29 : 15 Lipiec 2010, 11:06:35 » |
|
Wzór oświadczenia dostępny jest w biurze zawodów
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Madelaine
Gość
|
|
« Odpowiedz #30 : 15 Lipiec 2010, 12:42:25 » |
|
witam,
Mam nadzieje, że nie będzie takiego obciachu organizacyjnego jak w ubiegłym roku, że zabrakło medali dla biegaczy.
pozdr Rafal
Obciachem jest rzucać się o medal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kijki nw
Gość
|
|
« Odpowiedz #31 : 15 Lipiec 2010, 22:15:49 » |
|
witam, a czy z kijkami od nording walkingu mozna równiez wystartowac? czy to ma byc tylko bieg?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
runner
Gość
|
|
« Odpowiedz #32 : 18 Lipiec 2010, 13:56:51 » |
|
A ja mam pytanie co do powstańczych opasek Cyt regulamin:"Wszyscy zawodnicy otrzymują pamiątkowe koszulki z logo biegu i biało-czerwone opaski na rękę (stylizowane na powstańcze), na które będą przed biegiem przybijali logo Polski Walczącej." Czy opaske będzie się dostawało przed samym biegiem? czy powinna byc ona w pakiecie startowym wraz z koszulką i chipem (u mnie nie było). Proszę o rozwianie wątpliwości;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosc
Gość
|
|
« Odpowiedz #33 : 18 Lipiec 2010, 22:29:56 » |
|
witam,
czy inna osoba może odebrać za mnie pakiet startowy w biurze na Rozbracie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piotreks
Gość
|
|
« Odpowiedz #34 : 19 Lipiec 2010, 09:36:22 » |
|
do runner W regulaminie na 2010 nie ma nic o opaskach powstańczych ,chyba jakiś "stary" regulamin czytałeś.W tegorocznym jest tylko taka informacja "Uczestnicy startujący w biegu otrzymują elektroniczny chip do pomiaru czasu, umieszczony na stałe na odwrocie numeru startowego. Ponadto każdy uczestnik biegu otrzyma pamiątkową koszulkę, dyplom oraz pamiątkowy medal"....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oplaty
Gość
|
|
« Odpowiedz #35 : 19 Lipiec 2010, 11:49:02 » |
|
ja i moja siostra zapisałyśmy sie i opłaciłyśmy a na stronce widniejemy jako nieopłacone. jak mozna to wyjasnic??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
er.
Gość
|
|
« Odpowiedz #36 : 19 Lipiec 2010, 12:03:11 » |
|
Witam, czy będą po 5 km. liczone międzyczasy? Jeśli nie, to skąd będzie wiadomo, czy ktoś, kto wpada po np. 35 minutach na metę, przebiegł 10 km., czy zrobił sobie 5 kilometrowy truchcik, skoro dystanse wybiera się w trakcie biegu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
runner
Gość
|
|
« Odpowiedz #37 : 19 Lipiec 2010, 12:19:25 » |
|
do piotreks Cytowałem regulamin ze strony zabiegajopamięc.pl , więc zdaje mi się ze powinien on być jak najbardziej aktualny http://www.zabiegajopamiec.waw.pl/regulamin/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piotreks
Gość
|
|
« Odpowiedz #38 : 20 Lipiec 2010, 11:42:13 » |
|
czemu Bieg Powstania nie jest organizowany 1 sierpnia czyli w dniu wybuchu Powstania?  runner teraz pytanie który regulamin kłamie:D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zabiegana
Gość
|
|
« Odpowiedz #39 : 20 Lipiec 2010, 13:14:38 » |
|
Opaki bedzie mozna odebrac przed samym biegiem na ulicy Konwiktorskiej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
damian
Gość
|
|
« Odpowiedz #40 : 20 Lipiec 2010, 14:29:24 » |
|
witam...mam pytanko czy wybiera sie ktos z Belchatowa na bieg do stolicy??....jak tak to proszę o wiadomosc...pozdrawiam...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihau87
Gość
|
|
« Odpowiedz #41 : 21 Lipiec 2010, 09:46:17 » |
|
jak wygląda pakiet startowy? będą medale?dyplomy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bienias
Gość
|
|
« Odpowiedz #42 : 21 Lipiec 2010, 11:42:13 » |
|
witam opłaciłem bieg już jakiś czas temu a ciągle widnieje jako nie opłacony ktoś wie dlaczego
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bienias
Gość
|
|
« Odpowiedz #43 : 21 Lipiec 2010, 11:45:23 » |
|
już nie aktualne właśnie zostalem dołączony do tych którzy zapłacili
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wlodar
Gość
|
|
« Odpowiedz #44 : 21 Lipiec 2010, 16:40:59 » |
|
Witam, dzisiaj (21.07) dokonałem zapisu przez internet i przelewu startowego. Zgodnie z zapisem regulaminu w polu "tytuł przelewu" podałem swoje imię i nazwisko oraz datę urodzenia. Jednak we wzorze blankietu, który jakiś czas później otrzymałem mailem, imię, nazwisko oraz data urodzenia wpisane są w pole "nazwa zleceniodawcy", a w polu "tytuł przelewu" widnieje tekst "opłata startowa XX Bieg Powstania Warszawskiego". Czy w związku z tym nie będzie problemu z weryfikacją mojej osoby? I jeszcze jedno pytanie - opłaty dokonałem w środę (21.07), kiedy mogę się zgłosić po odbiór pakietu startowego, mając pewność, że informacje o wpłacie znalazła się już w systemie? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Admin
|
|
« Odpowiedz #45 : 21 Lipiec 2010, 17:30:06 » |
|
Nie powinno byc zadnych problemow z rozpoznaniem tytulu wplaty. Odnosnie potwierdzenia oplaty, to codziennie do poludnia oznaczane sa osoby ktore dokonaly oplaty. Jesli wiec byl to przelew internetowy, to w ciagu 3ech dni na liscie powinno juz to byc zaznaczone.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wlodar
Gość
|
|
« Odpowiedz #46 : 21 Lipiec 2010, 20:43:30 » |
|
Dziękuję za szybką odpowiedź.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jerrry
Gość
|
|
« Odpowiedz #47 : 21 Lipiec 2010, 21:23:14 » |
|
To moj pierwszy bieg, pytanie do bardziej doswiadczonych - jak przypiac numer do koszulki? agrafkami? nie chcialbym zeby mi odpadl w trakcie:) I dodatkowo - czy po biegu mozna sie wykapac, sa prysznice? czy tylko szatnia gdzie mozna zostawic rzeczy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Misiek
Gość
|
|
« Odpowiedz #48 : 21 Lipiec 2010, 23:48:57 » |
|
Agrafkami. Zazwyczaj są w pakiecie.
Są prysznice.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jerrry
Gość
|
|
« Odpowiedz #49 : 23 Lipiec 2010, 01:11:54 » |
|
wlasnie agrafek nie ma... jest za to plastikowy worek z nr startowym, do czego to? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|